Marius Jørgensen

(1893-1988)

Marius Jørgensen (1893-1988) er en af de få thistedboer, der har deltaget ved Olympiske Lege.

Han var fanebærer for det danske hold ved OL i Amsterdam 1928. Men det er ikke kun på idrætsarenaen, han har sat sig spor. Han har også haft stor betydning som lærer og kommunalpolitiker gennem en menneskealder (fra 1929 til 1966).

Marius Jørgensen var i over 40 år på toppen af dansk idræt. Fynske, jyske og danske mesterskaber, deltager i to olympiader, og dén, der mere end nogen anden har tegnet idrætslivet i Thisted. Som 63-årig deltog han i den sidste konkurrence – i hammerkast – og blev nr. 2. Konkurrenterne var selvsagt langt yngre.

Det første Danmarksmesterskab vandt han i 1915, og han når at blive mester i ti- og femkamp seks gange. Hertil kom så den lange række af jyske mesterskaber. For slet ikke at tale om mesterskaberne på Fyn – Marius Jørgensen var fra Nyborg, han kommer til Thisted i 1918 som lærer ved realskolen. Enkelte af klubrekorderne i Nyborg står den dag i dag. Med Marius Jørgensen kom idrætten for alvor til Thisted, og da han trak sig tilbage som aktiv og leder, blev det aldrig mere til de samme resultater.

Fra Thisted Købstads Historie, bind 2.