Med oprettelsen af Thisted Aktiebryggeri i 1899 fik byen sin første produktion af bajersk øl.
Efter tidens forhold var det et moderne bryggeri, men økonomisk havde man spændt buen for højt. Allerede i 1902 gik selskabet konkurs, og bryggeren rejste tilbage til Amerika, hvor han tidligere havde virket.
A/S THISTED BRYGHUS blev oprettet samme år og førte produktionen videre i de eksisterende bygninger. Virksomheden har fejret 100 års jubilæum og er i dag et veldrevet bryggeri, som har forstået at omstille sig til nutidens ofte barske konkurrencevilkår. Et højdepunkt var det, da Thy Pilsner i 1989 fik tildelt en guldmedalje i en konkurrence under Monde Selection i Bruxelles.
Sodavand
I 1907 blev der oprettet en mineralvandsfabrik i forbindelse med bryggeriet, idet man overtog to mindre mineralvandsfabrikker i Thisted. Den ene af fabrikkerne var ”Carocksminde” mellem Kastet og Munkevej. Ejeren Jens Chr. Jensen blev ansat som teknisk leder af den nye produktion, og han nåede at fejre 25 års jubilæum på Thisted Bryghus.
Efter direktør Carl Nielsens død i 1928 lavede man igen aftale med ”Carocksminde”. Navnet dækkede nu et hvidtølsbryggeri med Frederik Bredahl som ejer. Han lukkede sit bryggeri og var derefter direktør på Thisted Bryghus indtil 1955. I perioden 1943-48 fungerede han desuden som brygmester.
Poul Reitzel
Med 32 års virke på Thisted Bryghus fik Poul Reitzel afgørende betydning for bryggeriets udvikling. Han blev ansat som brygmester i 1949, og fem år senere blev han også direktør. Med en baggrund som civilingeniør og brygmester i Vejle lagde han fra starten vægt på modernisering og forbedring af det tekniske udstyr. Resultatet blev en stabilisering af øllets kvalitet og dermed bryggeriets omdømme og økonomi.
Poul Reitzel var foregangsmand, når det gælder øllets pasteurisering. Han indførte pladepasteurisering i stedet for tunnelpasteurisering, der stadig er det normale på store bryggerier. Reitzels omlægning gav en betydelig forbedring af holdbarheden.
Nye produkter
Siden 1981 har Thisted Bryghus haft cand. pharm. Peter Klemensen som direktør og brygmester. Han kom fra en lignende stilling på Bryggeriet Vestfyen i Assens.
Peter Klemensen har med tilslutning fra bestyrelsen satset på kvalitetsøl frem for afkortet lagringen for at kunne lave discountøl. Igennem de sidste 20 år er der lanceret en række nye produkter, bl.a. i form af stærke øltyper og ikke mindst økologisk øl. Midt i 1990’erne lancerede Thisted Bryghus som det første danske bryggeri en økopilsner. Denne udvikling har krævet øget lagerkapacitet. Der er bygget til og opstillet udendørs tanke. De nye produkter har fundet en niche på markedet, og samtidig har Thisted Bryghus fastholdt sin position som egnens lokale bryggeri.